- Sastojci:
- 2 kašike putera
- jedan manji crni luk sitno iseckan
- prstohvat ljute aleve paprike
- 400 g spanaća
- šolja mleka
- 2 jajeta
- 1 šolja rendanog tvrdog sira, plus malo sira za posipanje
- 4 šolje integralnog pirinča
- kašika seckanog svežeg peršuna
- kašika seckanog lista timijana
- kašika seckanog lista bosiljka
- so i biber
Priprema: Skuvajte pirinač. Spanać kratko prPbarite i iseckajte. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom. U velikom tiganju, na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putere i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte spanać i dinstajte 3 minuta. Ostavite sa strane. U velikoj činiji, umutite mleko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuvani pirinač, peršun, timijan, bosiljak i mešavinu sa spanaćem i dobro sve izmešajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite sa još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.
Izvor: Zdrava hrana
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.