Sastojci: 

  • 280 g putera 
  • 280 g šećera 
  • 8 jaja 
  • 280 g čokolade 
  • 280 g brašna 
  • 125 ml ruma 
  • 350 g šećera u prahu 

Priprema:

1. Puter, šećer i jaja ulupajte penasto. Rastopite čokoladu na pari. Prosejte brašno pa naizmenično sa čokoladom dodajte u jaja. Testo ravnomerno sipajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolač na 180 stepeni. 

2. U međuvremenu rum i šećer fino umutite. Izvadite kolač iz rerne, pa ga prelijte umućenim rumom.  

3. Kolač isecite na kockice 3x3 cm. 

Savet: Radi bolje arome dodajte začin za medenjake, cimet ili kardamom. Kolači su vrlo sočni i odlično idu uz kafu.  

Varijanta bez ruma: Ako su kolači namenjeni deci, umutite šećer u prahu s vodom umesto s rumom. 

Izvor: Lisa/Moj stan