Sastojci:
- 280 g putera
- 280 g šećera
- 8 jaja
- 280 g čokolade
- 280 g brašna
- 125 ml ruma
- 350 g šećera u prahu
Priprema:
1. Puter, šećer i jaja ulupajte penasto. Rastopite čokoladu na pari. Prosejte brašno pa naizmenično sa čokoladom dodajte u jaja. Testo ravnomerno sipajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolač na 180 stepeni.
2. U međuvremenu rum i šećer fino umutite. Izvadite kolač iz rerne, pa ga prelijte umućenim rumom.
3. Kolač isecite na kockice 3x3 cm.
Savet: Radi bolje arome dodajte začin za medenjake, cimet ili kardamom. Kolači su vrlo sočni i odlično idu uz kafu.
Varijanta bez ruma: Ako su kolači namenjeni deci, umutite šećer u prahu s vodom umesto s rumom.
Izvor: Lisa/Moj stan
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.