Sastojci:
- 280 g putera
- 280 g šećera
- 8 jaja
- 280 g čokolade
- 280 g brašna
- 125 ml ruma
- 350 g šećera u prahu
Priprema:
1. Puter, šećer i jaja ulupajte penasto. Rastopite čokoladu na pari. Prosejte brašno pa naizmenično sa čokoladom dodajte u jaja. Testo ravnomerno sipajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolač na 180 stepeni.
2. U međuvremenu rum i šećer fino umutite. Izvadite kolač iz rerne, pa ga prelijte umućenim rumom.
3. Kolač isecite na kockice 3x3 cm.
Savet: Radi bolje arome dodajte začin za medenjake, cimet ili kardamom. Kolači su vrlo sočni i odlično idu uz kafu.
Varijanta bez ruma: Ako su kolači namenjeni deci, umutite šećer u prahu s vodom umesto s rumom.
Izvor: Lisa/Moj stan
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka