Sastojci: 

  • nekoliko krompira
  • dve veze blitve
  • što više mlade koprive
  • šolja bobica nara
  • maslinovo ulje
  • so, biber, beli luk i čili (po vašoj želji)

Priprema: Oljuštite krompir i iseckajte ga na kocike. Beli hrskavi deo blitve isecite na kockice, a zeleni deo na trakice. Mladu korpivu operite i odvojite listiće. Stavite krompir u veću šerpu da se kuva i nalijte duplo više vode no što ima krompira. Kada se krompir skuva, dodajte blitvu i kuvajte još koji minut, te procedite.

Jelo možete servirati u dublju činiju, dodati koprivu, limun, maslinovo ulje i začine. Nakon što sve izmešate, pospite bobicama nara.

Napomena: Limun neutrališe eventualno žarenje koprive moguće tokom branja ili pripreme iste.

Izvor: prilagođeno sa Tika Taka