Sastojci:
- nekoliko krompira
- dve veze blitve
- što više mlade koprive
- šolja bobica nara
- maslinovo ulje
- so, biber, beli luk i čili (po vašoj želji)
Priprema: Oljuštite krompir i iseckajte ga na kocike. Beli hrskavi deo blitve isecite na kockice, a zeleni deo na trakice. Mladu korpivu operite i odvojite listiće. Stavite krompir u veću šerpu da se kuva i nalijte duplo više vode no što ima krompira. Kada se krompir skuva, dodajte blitvu i kuvajte još koji minut, te procedite.
Jelo možete servirati u dublju činiju, dodati koprivu, limun, maslinovo ulje i začine. Nakon što sve izmešate, pospite bobicama nara.
Napomena: Limun neutrališe eventualno žarenje koprive moguće tokom branja ili pripreme iste.
Izvor: prilagođeno sa Tika Taka
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka