- Sastojci:
- 5 jaja
- 120 g šećera
- kašika vanilin-šećera
- so
- 50 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- 2 kašike gustina
- 30 g kakaoa
- 800 g crne čokolade
- 400 g pavlake za kuvanje
- 100 g putera
- 4 cl ruma
Priprema:
1. Žumanca penasto umutite sa 60 g šećera i vanilin-šećerom. Belanca ulupajte s malo soli, pa dodajte 60 g šećera i umutite u žumanca. U jaja dodajte brašno, bademe, gustin i kakao. Testo pecite u kalupu prečnika 24 cm, podmazanom i posutom brašnom, na 180 stepeni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi.
2. Izlomite čokoladu, pa zagrejte pavlaku i prelijte je preko čokolade tako da se istopi. Puter iseckajte na listiće i umešajte penasto u krem, pa ostavite da se ohladi.
3. Pečen biskvit dva puta horizontalno presecite, pa svaku koru poprskajte rumom i dve kore nafilujte sa po četvrtinom krema. Prebacite na tacnu i poslednju koru premažite ostatkom krema. Stavite u frižider da se hladi oko dva sata. Po želji, garnirajte čokoladom.
Izvor: Lisa/Moj stan
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka