• Sastojci: 
  • 5 jaja 
  • 120 g šećera 
  • kašika vanilin-šećera 
  • so 
  • 50 g brašna 
  • 50 g mlevenih badema 
  • 2 kašike gustina 
  • 30 g kakaoa 
  • 800 g crne čokolade 
  • 400 g pavlake za kuvanje 
  • 100 g putera 
  • 4 cl ruma 

Priprema: 

1. Žumanca penasto umutite sa 60 g šećera i vanilin-šećerom. Belanca ulupajte s malo soli, pa dodajte 60 g šećera i umutite u žumanca. U jaja dodajte brašno, bademe, gustin i kakao. Testo pecite u kalupu prečnika 24 cm, podmazanom i posutom brašnom, na 180 stepeni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi.  

2. Izlomite čokoladu, pa zagrejte pavlaku i prelijte je preko čokolade tako da se istopi. Puter iseckajte na listiće i umešajte penasto u krem, pa ostavite da se ohladi.  

3. Pečen biskvit dva puta horizontalno presecite, pa svaku koru poprskajte rumom i dve kore nafilujte sa po četvrtinom krema. Prebacite na tacnu i poslednju koru premažite ostatkom krema. Stavite u frižider da se hladi oko dva sata. Po želji, garnirajte čokoladom. 

Izvor: Lisa/Moj stan