• Sastojci:
  • Za palačinke
  • 3 jaja
  • 600 ml mleka
  • 350 g brašna
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • Za krem od pomorandži:
  • 400 g sremskog sira
  • 100 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 2 kašike šećera
  • listovi sveže nane
  • 2 pomorandže
  • Puding: 
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 300 ml mleka
  • 1 kašika maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 4 kašike listića badema
  • 150 gr meda

Priprema:

1. Napraviti smesu za palačinke od jaja, mleka, brašna i malo soli.  Ostavito da odstoji pola sata, nakon toga ispržiti tanke palačinke. 

2. Ulupati sremski sir sa mlekom, žumancima i kašikom šećera. Dodati iseckane listiće sveže nane i pomorandžu iseckanu na komadiće očišćenu od ovojnica. Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi, zatim dodati ostatak šećera i maslac i sve izmešati dok se ne dobije krema glatke teksture.

3. Namazati posudu za pečenje maslacem i prekriti dno jednim slojem palačinki, premazati kremom od pomorandži i sira, pa poklopiti slojem od palačinki. Naneti puding od čokolade, pa palačinku. Ponoviti postupak ovim redosledom sve dok se ne potroše pripremljeni sastojci. Završni sloj treba da bude krem od pomorandži sa sirom.

4. Složene lazanje peći 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 °C. Četiri minute pre kraja pečenja lazanje posuti listićima badema i pustiti da se zapeku. Pečene lazanje ohladiti 3 minuta. Iseći i uz svaku porciju servirati i med

Izvor: Lisa

PROČITAJTE JOŠ I: 

Osnovni recept za palačinke

Najlepši slani recepti: torta od mesa i palačinki

Internet je poludeo za novim receptom bez šećera: najlepši nadev za palačinke

Slana predjela: hit torta od palačinki (BRZI RECEPTI)

Posne palačinke od heljde (RECEPT)