Sastojci:

  • 150 g putera
  • 200 g šećera uprahu
  • 6 kesica vanillin-šećera
  • čašica ruma
  • 375 g kesten-pirea
  • 2 dl slatke pavlake
  • čokolada za pospianje

Za čokoladni preliv:

  • 125 g čokolade za kuvanje
  • 2 dl vode
  • kašičica vanilin-šećera
  • kašika slatke pavlake
  • 15 g putera

Priprema:

Penasto umutite puter sa šećerom, vanilin-šećerom i rumom. Dodajte kesten-pire i sve zajedno pomešajte. Od ove mase napravite kuglice, pa ih stavljajte na tacnu. Napravite čokoladni preliv tako što ćete staviti u šerpicu čokoladu izlomljenu na manje komade, vodu i vanilin-šećer, pa mešajte na tihoj vatri dvadesetak minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da se ohladi, pa umešajte neulupanu slatku pavlaku i puter. Prelijte čokoladnim prelivom, pa na kuglice stavite nekoliko kašika ulupane slatke pavlake i pospite zrnastom čokoladom.

Izvor: Lisa lepa&srećna