Sastojci:

  • glavica crnog luka
  • 250 g šargarepe
  • veza peršuna
  • 75 g dimljene slanine
  • jaje
  • so 
  • 150 g brašna
  • 2,5 dl mleka
  • struk praziluka
  • malo ulja

Fil:

  • 400 g krem-sira

Priprema:

Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko, i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela. 

VIŠE: Genijalna kombinacija koja će iznenaditi sve vaše goste: slana bundevara!

U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom i dekorišite po želji.

Vreme pripreme: 50 minuta

Napomena: Trebalo bi da dobijete minimalno osam palačinki (po četiri od obe vrste), a maksimalno dvanaest.

Izvor: Lisa