• Sastojci:
  • 180g lešnika (tostiranih)
  • 100ml mleka
  • 40 g maslaca
  • šaka suvog grožđa (po želji)
  • malo čokolade za kuvanje

Priprema:

Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša.

Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni.

Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske.

Prepečene i oljuštene lešnike sameljite, pa ih prelijte provrelim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte.

Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.

Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.

Izvor: Prilagođeno sa Zadovoljna.hr