- Sastojci:
- 180g lešnika (tostiranih)
- 100ml mleka
- 40 g maslaca
- šaka suvog grožđa (po želji)
- malo čokolade za kuvanje
Priprema:
Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša.
Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni.
Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske.
Prepečene i oljuštene lešnike sameljite, pa ih prelijte provrelim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte.
Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.
Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.
Izvor: Prilagođeno sa Zadovoljna.hr
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.