Sastojci:

Za palačinke:

  • 2 jajeta
  • 60 gr brašna
  • 1 dl vode
  • 3 kašike ulja
  • malo soli i seckanog peršunovog lista

Za supu:

  • 3.5 l vode
  • 600 gr govedine od plećke
  • 500 gr junećih kostiju
  • 3 glavice crnog luka sa ljuskom
  • 1 vezica zeleni
  • 1 kašika sušenog povrtnog začina
  • 1 kašika naseckanog vlašca

Priprema: Oprano meso i kosti staviti u veći lonac, naliti hladnom vodom i ostaviti da se kuva. Kada počne da se stvara pena, pokupiti  je kašikom i baciti. Glavice crnog luka u ljusci, presečene na pola staviti u tiganj bez masnoće i prepeći ih, a zatim ubaciti u lonac. Opranu i očišćenu zelen dodati supi nakon sat vremena kuvanja. Kada meso potpuno omekša, procediti supu i vratiti je u lonac da još jednom provri, meso poslužiti uz neki umak. Supu začinite po želji, posuti seckanim vlašcem, i servirati sa rezancima od palačinki.

Vreme pripreme: 90 minuta 

Izvor: Recepti

PROČITAJTE JOŠ: Kulinarski trikovi: 7 grešaka zbog kojih vaša supa nije kao "mamina"

PROČITAJTE JOŠ: Tri recepta za palačinke

PROČITAJTE JOŠ:  Osnovni recept za palačinke