Sastojci:

Kora:

  • 5 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna

Fil sa keksom:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 konzerva ananasa (oko 500g)

Žuti fil:

  • pola litra mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 žumanaca
  • 100 g putera
  • 5 kašika šećera

Za ukrašavanje:

  • 1 slatka pavlaka (250ml)

Priprema:

Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena belanca brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.

VIŠE: 3 razloga zbog kojih treba češće da jedete ananas

Fil sa keksom: Natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu.

Žuti fil: Skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte maslac i mutite dok se ne sedini i masa postane penasta.

VIŠE: Konzervisani ananas bolji za torte

Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poredajte sjeckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu.

Izvor: Prilagođeno sa Doznajemo.com