Sastojci (za 6 tegli od po 250 ml):

  • 1 kilogram bresaka
  • 2 limuna
  • oko 500 g želir-šećera u srazmeri 2:1
  • 2 kašike likera od breskve ili kajsije

Priprema: Breskve kratko držite u vrućoj vodi, oljuštite, prepolovite i izvadite koštice. Mesnati deo bresaka sitno iseckajte. Iscedite limunove i sokom prelijte breskve. Sve izmešajte i sipajte u dublju šerpu. Dodajte želir-šećer u odgovarajućoj srazmeri 2:1 (na kilo voća dođe 500 g želir-šećera), na voćnu masu i pomešajte. Ostavite da stoji oko 3 sata na sobnoj temperaturi. Kuvajte na umerenoj vatri i ostavite da vri oko 4 minuta. U slatko sipajte liker od bresaka ili kajsija. Još vruće sipajte u zagrejane tegle, zatvorite i 15 minuta držite prevrnute, okrenite ih i ostavite da se potpuno ohlade.

Vreme pripreme: 45 minuta + 3 sata

Izvor: Lisa