Sastojci:

  • 1, 2 kg jagnjećih grudi
  • 1,2 kg krompira
  • 2 šargarepe
  • glavica luka
  • 1/2 korena celera
  • 3 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • ruzmarin
  • slatka aleva paprika
  • ulje
  • so, biber  

Priprema: Jagnjeće grudi isecite na jednake komade, stavite u posudu, začinite alevom paprikom, solju, biberom, drobljenim belim lukom, listićima ruzmarina i prelijte s malo ulja. Sve zajedno dobro izmešajte i stavite na dno vatrostalne posude. Istim začinima i na isti način u zasebnoj posudi začinite krumpir sečen na krupnije komade, luk, šargarepu i celer. Začinjenim povrćem prekrijte meso i sve podlijte belim vinom. Stavite da se peče u zagrejanu rernu, na donji nivo, na 200 stepeni, otprilike pola sata. Zatim meso premestite na povrće i pecite dalje još četrdesetak minuta.

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte i:

Musaka od ribanca sa ćuretinom i rezancima

Lisina kuvarica: jednostavna lisnata pita s kačkavaljem i šunkom

Jeftin i ukusan ručak: sočne šnicle od mlevenog mesa