Sastojci (za 4 osobe):
- 250 g rezanaca
- so
- 400 g dimljenog ćurećeg belog mesa
- 200 g ementalera
- glavica crnog luka
- kašika putera
- 520 g kupusa zakiseljenog u vinu (iz tegle)
- 250 g paradajza
- biber
- puna kašika majorana
- 125 ml pavlake
Priprema:
Rezance skuvajte prema uputstvu u posoljenoj vodi. Ćureće meso isecite na kocke. Sir krupno narendajte. Luk očistite i isecite na tanke kolutove. Luk izdinstajte na puteru. Dodajte kupus i sve pet minuta dinstajte. Paradajz operite, isecite na četvrtine i pažljivo umešajte u prodinstani kupus. Po ukusu pobiberite.
VIŠE: Musaka od paradajza
Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Kupus sa paradajzom, ćureće meso, sir i luk poređajte u vatrostalnu posudu. Majoran umešajte u pavlaku i ovim ravnomerno preljte sastojke pripremljene za pečenje. U prethodno zagrejanoj rerni jelo pecite oko 30 minuta.
Po želji, zapečeni kupus sa rezancima možete ukrasiti listićima svežeg majorana.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka