Sastojci (za 4 osobe):

  • 250 g rezanaca
  • so 
  • 400 g dimljenog ćurećeg belog mesa
  • 200 g ementalera
  • glavica crnog luka
  • kašika putera
  • 520 g kupusa zakiseljenog u vinu (iz tegle)
  • 250 g paradajza
  • biber
  • puna kašika majorana
  • 125 ml pavlake

Priprema:

Rezance skuvajte prema uputstvu u posoljenoj vodi. Ćureće meso isecite na kocke. Sir krupno narendajte. Luk očistite i isecite na tanke kolutove. Luk izdinstajte na puteru. Dodajte kupus i sve pet minuta dinstajte. Paradajz operite, isecite na četvrtine i pažljivo umešajte u prodinstani kupus. Po ukusu pobiberite.

VIŠE: Musaka od paradajza

Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Kupus sa paradajzom, ćureće meso, sir i luk poređajte u vatrostalnu posudu. Majoran umešajte u pavlaku i ovim ravnomerno preljte sastojke pripremljene za pečenje. U prethodno zagrejanoj rerni jelo pecite oko 30 minuta.

VIŠE: Musaka od povrća sa slaninom

Po želji, zapečeni kupus sa rezancima možete ukrasiti listićima svežeg majorana.

Recepte piše: Marija Jakob