Potrebno za 12 komada:

  • po ½ crvene, zelene i žute paprike babure
  • 100 g putera
  • 2 kašičice soli
  • malo aleve paprike
  • 5 jaja
  • 300 g pšeničnog brašna
  • kesica praška za pecivo
  • ½ kašičice sušene majčine dušice
  • 50 g iseckanih crnih maslina
  • 50 g lebelebija
  • 12 papirnih korpica (ø 5 cm)

Priprema:

1. Paprike operite, prepolovite, očistite i isecite na kockice. Puter pomešajate sa solju i alevom paprikom, pa umešajte jedno po jedno jaje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i majčinom dušicom, pa s maslinama i paprikom dodajte masi s jajima tako da nastane retko, lepljivo testo.

2. Papirne korpice stavite u kalupe za mafine, pa sipajte testo i pospite leblebijama.  Zagrejte rernu na 200 stepeni. Mafine pecite na sredini rerne oko 20 minuta. Kada porumene, proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Mafini su gotovi ako je čačkalica suva kada je izvadite iz testa. Ostaviti mafine da se hlade u kalupu oko pet minuta, pa ih servirajte s puterem.

Vreme pripreme: 20 minuta

Piše: Marija Jakob

Pročitajte još:

Jeftino i brzo predjelo: proja bez jaja

Svečano predjelo: carska pita