Sastojci:

  • 800 g goveđeg ili junećeg bifteka
  • 4 žumanceta
  • po 4 kašičice senfa, kapra, tabaska, vorčester sosa i aleve paprike
  • 8 kašičica limunovog soka
  • 320 ml ulja
  • 4 čena belog luka
  • po 120 g kiselih krastavaca i crvenog luka
  • 8 slanih fileta inćuna
  • 80 g ljutog kečapa
  • 100-150 ml konjaka
  • so, biber

Priprema:

File dobro očistite od žilica i dobro ga usitnite. Posle čišćenja trebalo bi da vam je ostalo 720 g mesa. Pripremite osnovu: žumanca, senf, so, biber i limunov sok promešajte, zatim postepeno dodajte ulje kap po kap. Dobro izmešajte, sosu dodajte seckan beli luk, krastavčiće, filete inćuna, luk, kapar i alevu papriku. Sve dobro promešajte, na kraju dodajte kečap, tabasko i vorčester sos. U to stavite polovinu pripremljenenog bifteka. Po potrebi još malo posolite i dobro izmešajte.

Mešajte tako da u jednu ruku uzmete kašiku, a u drugu viljušku. Kašikom uzmite malu količinu mesa, a viljuškom gnječite meso jer ćete tako homogenizovati smesu. Dodajte preostalo meso, na isti način izmešajte, da se masa ujednači. Po potrebi još začinite. Na kraju dodajte konjak koji jelu daje posebnu aromu. Tatarski biftek služi se uz topli tost i maslac.

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte još:

Goveđi gulaš sa žalfijom i vinom

Sočne juneće ćufte s krompir-salatom