Sastojci:
- 1 kg svinjskog buta (frikando)
- so, biber
- kašičica senfa
- 1 dl ulja
- Voda
- Sos od pečenja:
- Kašičica paradajz-pirea
- 50 g brašna
- 1 l vode
- so
Krompir s belim lukom:
- 1 kg krompira
- 5 čenova belog luka
- aleva paprika
- ulje
- so, biber
- malo vode
Priprema:
Meso začinite, premažite senfom, stavite u pleh i prelijte uljem, dodajte i malo vode. Tokom pečenja meso prelivajte vodom i uljem u kojima se peče. Pečeno meso izvadite sa strane. Saft od pečenja procedite, sipajte u šerpu i stavite na vatru. Dodajte brašno i paradajz-pire, izmešajte i nalijte vodom. Ostavite da se kuva oko 5 do 10 minuta. Još jednom procedite. Krompir oljuštite i isecite na kriške. Beli luk sitno iseckajte. Stavite krompir u pleh u kome ste pekli meso, dodajte luk, malo aleve paprike, so i biber, prelijte uljem i vodom, i pecite u rerni. Meso isecite na režnjeve, stavite u tiganj, prelijte sosom i ostaviti da se malo krčka. Služite uz krompir s belim lukom.
Napomena: Ako u pleh u kome pečete meso, stavite i kosti, sos od pečenja biće ukusniji. Naravno, kosti posle uklonite.
Recepte piše: Milja Lukić
Pročitajte još:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka