Sastojci:

  • 3 glavice crnog luka
  • 1½ vezica peršuna
  • 600 g mlevenog junećeg mesa
  • 3 jajeta 
  • 4 kriške starog hleba 
  • so, biber, aleva paprika 
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike ulja 
  • 5 dl supe
  • 1 kg krompira 
  • 4 kašike piva 
  • 8 kašika ulja 
  • šećer
  • krastavac

Priprema:

Stavite u činiju meso, dva sitno seckana luka, trećinu seckanog peršuna, jaja i izmrvljen hleb. Dobro umesite i  začinite solju, biberom, paprikom i kašikom senfa. Napravite 12 ćuftica i ispržite ih sa svih strana na ulju.

Preostali luk sipajte u supu, pa napola zakuvajte. Skuvani krompir oljuštite i isecite na kriške, posolite i pobiberite, pa dodajte pivo, ulje, šećer i kašiku senfa, podlijte supom s kuvanim lukom, promešajte i pustite da odstoji najmanje 10 minuta. Svež krastavac oljuštite i isecite na tanke šnite, pa ga s preostalim seckanim peršunom umešajte u krompir.

Recepte piše: Marija Jakob