Sastojci potrebni za 20 parčića:

Za biskvit:

  • 6 belanaca
  • 180 g šećera
  • 6 žumanaca
  • 180 g brašna

Za masno testo:

  • 150 g brašna
  • 100 g putera
  • 50 g šećera
  • malo soli
  • 1 žumance

Za fil:

  • 3 kašike džema od kajsija
  • 10 listova želatina
  • 1 kg svežeg krem-sira, neslanog
  • 50 ml limunovog soka
  • 250 g šećera
  • 3 dl slatke pavlake
  • 3 kašike ispasiranih malina
  • 1,5 kg raznog voća
  • 3 kesice preliva za tortu
  • 100 g prepečenih seckanih badema

Priprema:

Umutite belanca i žumanca sa po 90 g šećera. Lagano pomešajte s brašnom. Razmažite po plehu koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite 25 minuta na 175 stepeni. Kada se prohladi, presecite na dve kore. Sastojke za masno testo umesite, uviijte u celofan i hladite u frižideru pola sata. Razvucite po podmazanom plehu i pecite 15 minuta.

Premažite koru džemom, pa zalepite jednu koru. Uokvirite četvrtastim prstenom za kolače. Razmekšajte želatin. Pomešajte sir, sok od limuna i 175 g šećera. Rastopite želatin i umešajte u sir. Umutite slatku pavlaku i takođe umešajte, zajedno s pireom od malina. Premažite preko kore i poklopite gornjom korom. Hladite najmanje tri sata.

Očistite voće i poređajte preko kolača. Pripremite preliv za torte sa 75 g šećera i 7,5 dl vode, pa preljte preko voća. Kad se preliv stegne, skinite prsten i ivice kolača ukrasite bademima. Isecite.

Vreme pripreme 35 minuta + 3 sata za hlađenje.

Pripremila: Marija Jakob