Sastojci:

  • 5 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 1 kg govedine
  • 4 kašike ulja
  • so, biber. peršun
  • kašičica ljute papričice u prahu
  • 1 kašika pardajz-pirea
  • 250 ml crvenog vina
  • 250 ml bujona
  • malo šećera
  • 250 g šampinjona

Priprema: Luk isecite na režnjeve. Propržite 2/3 luka na ulju i dodajte meso sitno iseckano. Ostavite da se dinsta. kad meso omekša, dodajte preostali luk i sitno seckani beli luk. Posolite, pobiberite i dodajte ljutu papričicu. Umešajte i šećer i paradjz-pire, pa dolijte vino i bujon. Oljuštite paradjz, iseckajte i njega dodajte. Poklopite i ostavite da se dinsta na tihoj vatri 90 minuta.

Šampinjone očistite,iseckajte, prodinstajte dok ne ispari voda, pa i njih dodajte u gulaš. Peršun krušno iseckajte i pospite po gotovom gulašu. Poslužite sa njokama ili svežim hlebom.

Vreme pripreme: 150 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob