Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g krompira 
  • so 
  • tikvica
  • patlidžan 
  • po 1 crvena i zelena paprika
  • 2 paradajza 
  • glavica crnog luka 
  • 4 kašike maslinovog ulja 
  • biber 
  • 100 g pavlake
  • 200 g krem sira 
  • ruzmarin 

Priprema:

Krompir očistite, operite i isecite na režnjeve debljine pola centimetra, pa ga kuvajte u posoljenoj vodi oko deset minuta i procedite. Operite i očistite patlidžan, tikvicu, papriku i paradajz. Papriku isecite na trake. Patlidžan i tikvicu na kolutiće, a paradajz isecite na četvrtine. Luk oljuštite i iseckajte na kockice. Papriku, patlidžan i tikvicu blanširajteu vodi 2–3 minuta, izvadite, ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite. 

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Krompir i preostalo povrće pokapajteuljem i rasporedite na pleh za pečenje. Pobiberite i posolite. Pripremljeno povrće pecite u umereno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.  

Za preliv umutite kiselu pavlaku i sremski sir sa paprikom da dobijete kremastu masu. Povrće iz rerne rasporedite na tacnu koju prethodno treba da zagrejete. Operite ruzmarin, osušite ga i grubo iskidajte. Ukrasite povrće iseckanim ruzmarinom. Ovo jelo možete servirati sa seljačkim hlebom.

Recepte piše: Marija Jakob