Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g krompira
- so
- tikvica
- patlidžan
- po 1 crvena i zelena paprika
- 2 paradajza
- glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- biber
- 100 g pavlake
- 200 g krem sira
- ruzmarin
Priprema:
Krompir očistite, operite i isecite na režnjeve debljine pola centimetra, pa ga kuvajte u posoljenoj vodi oko deset minuta i procedite. Operite i očistite patlidžan, tikvicu, papriku i paradajz. Papriku isecite na trake. Patlidžan i tikvicu na kolutiće, a paradajz isecite na četvrtine. Luk oljuštite i iseckajte na kockice. Papriku, patlidžan i tikvicu blanširajteu vodi 2–3 minuta, izvadite, ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite.
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Krompir i preostalo povrće pokapajteuljem i rasporedite na pleh za pečenje. Pobiberite i posolite. Pripremljeno povrće pecite u umereno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
Za preliv umutite kiselu pavlaku i sremski sir sa paprikom da dobijete kremastu masu. Povrće iz rerne rasporedite na tacnu koju prethodno treba da zagrejete. Operite ruzmarin, osušite ga i grubo iskidajte. Ukrasite povrće iseckanim ruzmarinom. Ovo jelo možete servirati sa seljačkim hlebom.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka