Čuveni škotski mag gastronomije Gordon Remzi sve pretvara u čaroliju, pa čak i najobičniju kajganu. Pazite, dame i gospodo, upozoravaju njegovi obožavaoci! Posle ovog recepta više nikad nećete želeti da okusite ona prepečena bezukusna umućena jaja kakve većina ljudi sprema.

 Za "kremastu kajganu" Gordona Remzija potrebno vam je:

  • 6 krupnih organskih jaja
  • 60 gr putera
  • 2 kašike pavlake
  • so i biber
  • nekoliko strukova vlašca ili mladog luka
  • za serviranje: 2-3 kriške domaćeg hleba, 4-5 šampinjona i čeri paradajza

Priprema:

Razbite jaja i sipajte ih u hladan duboki tiganj, dodajte polovinu putera i stavite na jaku vatru. Mutite intenzivno na vatri da se dobro promešaju žumanca i belanca.

Kako se mešavina zgušnjava, dodajte ostatak putera. Mutite 4-5 minuta i izmičite tiganj sa vatre kad god postane prejaka, jer jaja treba da ostanu meka ali i da se zgrudvaju.

U međuvremenu, prepecite hleb u tosteru. Na gril tiganju ispecite šampinjone i čeri paradajz.

Dodajte pavlaku i začine u poslednjem minutu, kao i naseckan vlašac. Na zagrejan tanjir stavite prepečen hleb, sipajte preko njega kajganu i garnirajte sa šampinjonima i čerijem.

Ako želite da uživate u magičnoj pripremi uz velikog Gordona lično, tu je i video snimak koji je već pregledan milionima puta...

 Izvor: Lepa&Srećna