Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KREMASTA KAJGANA DA PRSTE POLIŽETE: Slavni kuvar Gordon Remzi daje tajni recept VIDEO

To je kajgana u kojoj se vidi ko ume da kuva a ko ne, tvrdi slavni svetski kuvar Gordon Remzi!

  Izvor: Foto: Youtube

Čuveni škotski mag gastronomije Gordon Remzi sve pretvara u čaroliju, pa čak i najobičniju kajganu. Pazite, dame i gospodo, upozoravaju njegovi obožavaoci! Posle ovog recepta više nikad nećete želeti da okusite ona prepečena bezukusna umućena jaja kakve većina ljudi sprema.

Možda će vas zanimati

 Za "kremastu kajganu" Gordona Remzija potrebno vam je:

  • 6 krupnih organskih jaja
  • 60 gr putera
  • 2 kašike pavlake
  • so i biber
  • nekoliko strukova vlašca ili mladog luka
  • za serviranje: 2-3 kriške domaćeg hleba, 4-5 šampinjona i čeri paradajza

Priprema:

Razbite jaja i sipajte ih u hladan duboki tiganj, dodajte polovinu putera i stavite na jaku vatru. Mutite intenzivno na vatri da se dobro promešaju žumanca i belanca.

Kako se mešavina zgušnjava, dodajte ostatak putera. Mutite 4-5 minuta i izmičite tiganj sa vatre kad god postane prejaka, jer jaja treba da ostanu meka ali i da se zgrudvaju.

U međuvremenu, prepecite hleb u tosteru. Na gril tiganju ispecite šampinjone i čeri paradajz.

Dodajte pavlaku i začine u poslednjem minutu, kao i naseckan vlašac. Na zagrejan tanjir stavite prepečen hleb, sipajte preko njega kajganu i garnirajte sa šampinjonima i čerijem.

Ako želite da uživate u magičnoj pripremi uz velikog Gordona lično, tu je i video snimak koji je već pregledan milionima puta...

Pročitajte i ovo

 Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije