Sastojci:

4 kašika meda

5 kašika šećera

2 vanilin šećera

1/2 kašičice peciva

1 kašičica sode

1,5dl ulja

3 dl kisele vode

4 kašike mlevenog maka

20 kašika brašna

Za fil

500 ml vode

1puding (ukus banane)

4 kašika gustina

8 kašika šećera

150g margarina

Priprema:

Sastaviti sve za kore varjačom (osim mlevenog maka). Dobijenu masu podeliti na četri jednaka dela.

Peći dve iste kore a u druge dve dodati po dve kašike mlevenog maka. Kore peći na 180C stepeni 10 min. dimenzije pleha 20x30.

Za fil, staviti vodu da provri a u drugom sudu sa malo vode pomešati puding, šećer i gustin, zatim masu u mlazu sipati u provrelu vodu. Kad se fil zgusne, ohladiti ga pa spojiti sa umućenim margarinom.

Fil podeliti na četri jednaka dela pa filovati kore, ovim redom: bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil, odozgo kokos i mak.

Izvor: Sladjini recepti