Kad kuvar princa Čarlsa podeli recept na društvenim mrežama, moramo da ga isprobamo, piše Lepa&Srećna. Mera je data za jednu osobu, a vi ga prilagodite broju gostiju koje očekujete za stolom!

  • Sastojci:
  • 1 čeri paradajz
  • 35 gr mekog jakog sira
  • svež bosiljak
  • 1 jaje
  • 80 gr pavlake
  • 15 gr tvrdog kačkavalja
  • 100 gr spanaća
  • puter za podmazivanje

Priprema:

Spanać operite i kratko probarite u posoljenoj vodi, samo da svene.

Ocedite i rasporedite ga po dnu male vatrostalne posude koju ste premazali puterom.

Paradajz iseckajte i rasporedite po spanaću.

Pospite seckan bosiljak i stavite komadiće sira između parčića paradajza.

Posolite, pobiberite i razbijte jaje pazeći da žumance ostane celo pa ga sipajte u centar.

Prelijte pažljivo pavlakom.

Pospite rendanim tvrdim kačkavaljem i pecite u rerni ugrejanoj na 180C stepeni osam do 10 minuta.

Izvadite i ostavite da odstoji par minuta pre služenja.

Servirajte sa prepečenim tost hlebom.

Izvor: Lepa&Srećna