Sastojci:
- 200 g tankih kora
- 2 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- ½ kg jagnjećeg ili goveđeg mlevenog mesa
- kašičica naseckanog ruzmarina
- 60 g crnih maslina bez koštica
- kašika ajvara
- so
- ½ kašičice mrvljenog čilija
- po ½ kašičice kima i korijandera u prahu
- 35 g pinjola (ili leblebija)
- 2 kašike seckanog peršuna
- 2 dl gustog jogurta
Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite kalupe za mafine. Isecite kore na kvadrate 15x15 cm i premažite ih uljem. U svaki kalup stavite po tri lista i pecite 12-15 minuta dok ne porumene. Iseckajte što sitnije crni i beli luk, pa ih propržite na ulju. Dodajte meso i ruzmarin, iseckane masline i ajvar. Posolite, dodajte čili, kim i korijander, iseckane pinjole i peršun. Korpice od testa napunite mlevenim mesom, pa preko svakog sipajte malo jogurta. Po želji ukrasite listićima nane.
Vreme pripreme: 45 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.