Sastojci:

  • 200 g tankih kora
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • ½ kg jagnjećeg ili goveđeg mlevenog mesa
  • kašičica naseckanog ruzmarina
  • 60 g crnih maslina bez koštica
  • kašika ajvara
  • so
  • ½ kašičice mrvljenog čilija
  • po ½ kašičice kima i korijandera u prahu
  • 35 g pinjola (ili leblebija)
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 2 dl gustog jogurta

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite kalupe za mafine. Isecite kore na kvadrate 15x15 cm i premažite ih uljem. U svaki kalup stavite po tri lista i pecite 12-15 minuta dok ne porumene. Iseckajte što sitnije crni i beli luk, pa ih propržite na ulju. Dodajte meso i ruzmarin, iseckane masline i ajvar. Posolite, dodajte čili, kim i korijander, iseckane pinjole i peršun. Korpice od testa napunite mlevenim mesom, pa preko svakog sipajte malo jogurta. Po želji ukrasite listićima nane.

Vreme pripreme: 45 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob