Sastojci:

  • 300 gr marcipana
  • 150 gr krupnije mlevenih pečenih badema 
  • 100 gr nutele 
  • 100 gr mlevenih lešnika
  • 200 gr mlečne čokolade 
  • 100gr bele čokolade 

Priprema:

Marcipan ostavite na sobnoj temperaturi da malo omeksa a zatim dobro umesiti sa dve supene kašike prah šećera.

Podelite marcipan na dva dela, u jedan dodajte krupnije samleven pečeni badem i mešati dok se masa ne ujednači, a drugi deo ostaviti bez dodataka. Pečeni mleveni lešnik i nutelu sjediniti i napravite kuglice koje ćete ostaviti 10 minuta u frizideru, da se stegne.

Preko oblikovanih kuglica od lešnika i nutele dodajte smesu od marcipana i badema pa vratite u frižider na još 10 minuta. Preko ova dva sloja stavite smesu od marcipana i oblikujte kuglice koje ćete potom držati u frižideru 10 minuta. Nakon toga, kuglice prelijte istopljenom čokoladom za kuvanje i ostavite ih da se stegnu.

Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.