Sastojci:
- 300 gr marcipana
- 150 gr krupnije mlevenih pečenih badema
- 100 gr nutele
- 100 gr mlevenih lešnika
- 200 gr mlečne čokolade
- 100gr bele čokolade
Priprema:
Marcipan ostavite na sobnoj temperaturi da malo omeksa a zatim dobro umesiti sa dve supene kašike prah šećera.
Podelite marcipan na dva dela, u jedan dodajte krupnije samleven pečeni badem i mešati dok se masa ne ujednači, a drugi deo ostaviti bez dodataka. Pečeni mleveni lešnik i nutelu sjediniti i napravite kuglice koje ćete ostaviti 10 minuta u frizideru, da se stegne.
Preko oblikovanih kuglica od lešnika i nutele dodajte smesu od marcipana i badema pa vratite u frižider na još 10 minuta. Preko ova dva sloja stavite smesu od marcipana i oblikujte kuglice koje ćete potom držati u frižideru 10 minuta. Nakon toga, kuglice prelijte istopljenom čokoladom za kuvanje i ostavite ih da se stegnu.
Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.