Sastojci za 4 osobe:
- pile (oko 1,8 kg)
- 50 g luka
- 500 g krompira
- 500 g šargarepe
- 100 g celera
- limun
- grančica ruzmarina
- 3-4 grančice majčine dušice
- so, biber, aleva paprika
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Blanširajte kratko luk. Prepolovite krompir, šargarepu isecite na štapiće, a celer na kockice. Pile namažite solju, biberom i paprikom.
Stavite pile u podmazan pleh, podlijte vodom i ubacite u rernu da se peče 1,5 sat uz okretanje.
Posle pola sata dodajte krompir, šargarepu, celer i limun isečen na kriške. Isperite začinsko bilje i mokro stavite na pile. Tokom pečenja dodajte vodu po potrebi.
Vreme pripreme: 120 minuta
Piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka