Sastojci:

3 veća krompira

4 veće šargarepe

2 korena celera

2 korena peršuna

1 paškanat

250 g kiselih krastavčića

veza peršunovog lista

1 dl hladno ceđenog ulja

250-300 g soja majoneza kašičica senfa

1/2 kašičice bibera

morska so

sok od 1 limuna

Priprema:

Povrće dobro operite i tanko oljuštite. Skuvajte u što manjoj količini vode, tek toliko da ne zagori dok se kuva. Procedite i ostavite da se ohladi. Vodu iskoristite za supu ili čorbu.

Iseckajte povrće i krastavčiće na kockice. Promešajte i dodajte soja majonez. Dobro izmešajte varjačom. Salata ne treba da bude ni suviše suva a ni retka, što možete da regulišete količinom majoneza.

Salatu zaoblite i ukrasite krastavčićima i celim listićima peršuna. 

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa&Srećna