Priprema:
Oljuštiti tikvicu i iseći je na deblje kolutove.
U činiji posuti tikvice suvim začinom i sipati brašno pa protresti dobro činiju da svi kolutovi budu ravnomerno posuti.
Spustiti kolutove u vruće ulje i poklopiti, pa pržiti na tišoj vatri par minuta samo da malo uhvate s jedne strane.
Za to vreme u preostalo brašno i začin u činiji umutiti jaja.
Prevrnuti kolutove tikvica i pržiti par minuta poklopljeno i drugu stranu.
Preliti jajima i ponovo poklopiti da se sve isprži do kraja. Možete i da prevrnete fritatu (ne brinite ako se raspadne) ako volite da bude bolje pržena.
Izvadite je šupljikavom kašikom na topao tanjir, ocedivši je od viška ulja.
U međuvremenu oljuštite paradajz i isecite ga na kriške ili kocke.
Spustite u toplo ulje, poklopite i kratko dinstajte.
Otklopite i dodajte šećer i suvi začin, pritisnite malo varjačom da se raspadnu krupniji delovi paradajza.
Kad uvri do željene gustine, dodajte sitno seckan beli luk i peršun, vratite fritatu u tiganj i poklopite da ostane toplo ali sklonite sa vatre.
Ovo jelo je odlično i toplo i hladno, a u frižideru će vam ostati sveže i do tri dana.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka