• Sastojci:
  • 1 veća glavica kupusa
  • 1/2 kg dimljenog šarana
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šoljice pirinča
  • malo ulja
  • malo brašna
  • malo mešavine začina
  • 1 kašika začinske crvene paprike
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema:

Očistiti kupus, odstraniti mu srce.

Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga iseckati ili samleti na mašinu za meso. Na ulju pržiti luk izblendiran u secku a nakon što luk porumeni dodati mu papriku i mleveno meso šarana.

Pržiti još 2-3 minuta.

Pomeriti sa vatre, pa dodati oprani pirinač, pa začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati.

Polako uvijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 1 kašike brašna i 1 kašike crvene začinske paprike.

Zapršku dodati preko sarme, naliti vodom i staviti da se kuva na laganoj temperaturi dok kupus ne omekša.

Napomena: osim šarana možete staviti i druge dimljene ribe, kao što je šljuka. Neko stavlja i meso oslića, prethodno skuvanog u slanoj vodi, a ostali postupak je isti.

Izvor: Stvar ukusa