- Sastojci:
- 500 gr hoki oslića
- 500 gr krompira
- 300 gr šargarepe
- 2 krupne glavice luka
- 2 kašike alkoholnog sirćeta
- 3-4 lista lorbera
- so, biber, suvi začin
- peršun
- maslinovo ulje (po želji)
Priprema:
Dobro obrisane osliće isecite popreko, na šnicle (kotlete) debljine oko 3 cm.
Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove (oko 1,5 cm).
Šargarepu i luk oljuštite i isecite na kolutove debljine oko 1 cm.
Ređajte sastojke u široku, pliću šerpu (kao za gulaš), ovim redom: krompir, luk i šargarepa, šnicle oslića. Završite krompirom.
Nalijte hladnom vodom da svi sastojci dobro ogreznu i sipajte sirće.
Stavite na jaku vatru da što pre provri (pazite da vam ne pokipi). Čim provri, smanjite na tihu vatru i kuvajte dok krompir ne bude kuvan.
Ova supa ne sme da se meša, samo protresajte šerpu s vremena na vreme.
Začinite po ukusu.
Maslinovo ulje, po želji, dodajte svakome u tanjir kad sipate vrelu supu.
Pospite peršunom.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka