Nikad nema dogovora oko toga gde se pije najbolja topla čokolada u Italiji! Jedni tvrde da je to samo Firenca, ali drugi prednost daju Milanu. Sigurni smo da se najbolja topla čokolada pije u vašoj kući, naročito ako je pripremite po ovom receptu.

Sastojci:

5 kašičica kakao praha

4 kašičice gustina

4 kašičice šećer

500 ml mleka

120 gr crne čokolade

2 kašike šlaga (opciono)

 Priprema:

U šerpici ili velikoj džezvi izmešajte "na suvo" kakao prah, gustin i šećer.

Ugrejte mleko i sipajte ga u džezvu, polako mešajući. Zagrevajte ovu mešavinu na tihoj vatri, mešajući da se ne stvore grudvice.
Pre nego što do kraja provri, smanjite vatru do minimuma i ubacite izlomljenu crnu čokolada (najbolje 70% odsto kakaa).

Mutite na vatri dok mešavina ne postane kremasta i gusta. Ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte sada još malo šećera.

Podelite u dve šolje i, po želji, ukrasite umućenim šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.

Izvor: Lepa&Srećna