Ishrana Novaka Đokovića je jedna od glavnih tema kad god se povede razgovor o njegovim uspesima. On je više puta govorio o tome koliko mu je pomoglo što jeizbacio iz ishrane gluten i uveo mnogo više voća i povrća.

On i Jelena počinju dan mlakom vodom sa malo limunovog soka, a prvi obrok im je najčešće neki smuti. U ove kašaste sokove možete dodati različite zdrave namirnice - od semenki ili njihovih klica koje možete i sami da napravite, pa do lekovitih začina kao što su kurkuma ili đumbir.

Mnoge recepte možete naći na Instagramu čuvenog Entonija Vilijama koji je poznat i pod nadimkom Medical Medium (medicinski medijum). Prati ga i Jelena Đoković, a i sam Novak je hvalio njegov sok od celera.

Recept za smuti od divljih borovnica je veoma jednostavan, a uz dve šolje ovog voća potrebna vam je i jedna banana i šolja vode. Uz to, po želji možete da probate i čuveno "zmajevo voće" ili pitaju - plod kaktusa kojeg smatraju super-hranom.

zmajevo voce.jpg
Shutterstock  

Kod nas se može naći u bolje opremljenim marketima, a u prodavnicama sveže hrane se kupuje sušena. Dodajte polovinu u već pripremljeno voće.

Sve sastojke izmiksajte i pijte sveže, a po želji možete dodati i neku od algi koje voli Novak Đoković - prah spiruline je nešto bez čega on ne provodi nijedan jedini dan!

Tekst: Lepa&Srećna