• Sastojci:
  • 5 dcl brašna
  • 2 dcl šećera
  • 4 dcl mleka
  • 5 kašika ulja
  • 2 kašike pekmeza ili marmelade
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 1 kašika začina za medenjake
  • Za premaz:
  • 100 gr tamne čokolade
  • 5 kašika pekmeza
  • glazura
  • 100 gr tamne čokolade
  • 50 gr  margarina
  • ulja toliko da dobijete glatku glazuru

Priprema

Od sastojaka za biskvit izmutite smesu, dodajte dve dobre kašike pekmeza, sve zajedno izmešajte.

Pola smese stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju, pecite 15 minuta na 180 C.

Otopite čokoladu, u vruću dodajte pet kašika pekmeza, dobro izmešajte da se sjedini.

Tom smesom premažite prvu polovicu pečenog biskvita pazeći da ne idete do kraja ivica.

Na to sipajte drugu polovinu biskvita, sve zajedno pecite 15 minuta da biskvit lepo porumeni.

Kada se kolač ohladi, preko njega stavite čokoladnu glazuru.

Izvor: Recepti na brzinu