- Sastojci:
- 5 dcl brašna
- 2 dcl šećera
- 4 dcl mleka
- 5 kašika ulja
- 2 kašike pekmeza ili marmelade
- 1 kašičica soda bikarbone
- 1 kašika začina za medenjake
- Za premaz:
- 100 gr tamne čokolade
- 5 kašika pekmeza
- glazura
- 100 gr tamne čokolade
- 50 gr margarina
- ulja toliko da dobijete glatku glazuru
Priprema
Od sastojaka za biskvit izmutite smesu, dodajte dve dobre kašike pekmeza, sve zajedno izmešajte.
Pola smese stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju, pecite 15 minuta na 180 C.
Otopite čokoladu, u vruću dodajte pet kašika pekmeza, dobro izmešajte da se sjedini.
Tom smesom premažite prvu polovicu pečenog biskvita pazeći da ne idete do kraja ivica.
Na to sipajte drugu polovinu biskvita, sve zajedno pecite 15 minuta da biskvit lepo porumeni.
Kada se kolač ohladi, preko njega stavite čokoladnu glazuru.
Izvor: Recepti na brzinu
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka