Priprema:
U šerpi polako istopite puter na vrlo niskoj temperaturi pa u njemu otopite čokoladu.
Ušpinujte polovinu šećera sa vodom i dodajte nes kafu pa sklonite sa vatre.
Vruć šećer sipajte u mešavinu putera i čokolade i izmešajte da se ujednači masa, pa ostavite da se ohladi.
Tri jajeta razdvojite na žumanca i belanca. U žumanca dodajte vanilu, kakao prah, so i preostala dva jajeta, pa dobro umutite.
Sada umutite belanca u čvrst sneg, dodajući drugu polovinu šećera.
Polako umešajte belanca u mešavinu žumanaca, putera i čokolade.
Sipajte smesu u kalup za tortu koji ste podmazali i obložili pek-papirom.
Pecite oko 35 minuta na temperaturi od 180C stepeni.
Kolač je gotov kad na površini primetite male pukotine, a testo se uopšte ne pomera u sredini.
Ako vam se čini da će odogzo pregoreti ranije, pokrijte ga aluminijumskom folijom pa dopecite do kraja.
Prvo izvadite kolač da se ohladi u kalupu, zatim ga pažljivo izvadite pa dobro ohladite u frižideru.
Možete ga ukrasiti šlagom i rendanom čokoladom ili samo kakao prahom i zrnima od čokolade.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka