Sastojci za 4 osobe:

  • 6 listića želatina
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g sirovog marcipana
  • 3 kašike šećera
  • 4 pomorandže
  • prstohvat cimeta
  • 4 karanfilića
  • 4 kašike likera od pomorandže

Kalorije: 570
Vreme pripreme: 50 minuta

Priprema:
Želatin potopite u dosta vode da omekša. Pavlaku kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Marcipan isecite na kockice i sa 2 kašike šećera rastopite u toploj pavlaci. Izmiksujte mikserom sa štapićem. Želatin ocedite i otopite u pavlaci. Hladnom vodom isperite 4 posudice (zapremine po 150 ml), ulijte krem i ostavite 4 sata u frižideru.Pomorandže ocedite, sok zakuvajte sa cimetom, šećerom i karanfilićem, potom procedite. Umešajte liker, ostavite da se prohladi. Stavite u zamrzivač (preko krema, povremeno promešajte). Krem iskrenite na tanjiriće. Meso pomorandže usitnite viljuškom i stavite na panakote.

Marija Jakob