Sastojci za 4 osobe:
- 6 listića želatina
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g sirovog marcipana
- 3 kašike šećera
- 4 pomorandže
- prstohvat cimeta
- 4 karanfilića
- 4 kašike likera od pomorandže
Kalorije: 570
Vreme pripreme: 50 minuta
Priprema:
Želatin potopite u dosta vode da omekša. Pavlaku kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Marcipan isecite na kockice i sa 2 kašike šećera rastopite u toploj pavlaci. Izmiksujte mikserom sa štapićem. Želatin ocedite i otopite u pavlaci. Hladnom vodom isperite 4 posudice (zapremine po 150 ml), ulijte krem i ostavite 4 sata u frižideru.Pomorandže ocedite, sok zakuvajte sa cimetom, šećerom i karanfilićem, potom procedite. Umešajte liker, ostavite da se prohladi. Stavite u zamrzivač (preko krema, povremeno promešajte). Krem iskrenite na tanjiriće. Meso pomorandže usitnite viljuškom i stavite na panakote.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.