Sastojci za testo za 8 komada:
- 4 jajeta
- 50 g šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kašike skroba (gustina)
- 2 kašike kakaa u prahu
Za fil i glazuru
- 250 g marmelade od kajsija
- 100 ml umućenog šlaga
- 50 g maslaca
- 150 g čokolade za kuvanje
- 75 g šećera
- 40 g guste pavlake za kuvanje
Kalorije: 420
Vreme pripreme: 45 minuta
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razbijte jaja tako da odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa 25 g šećera. Izmešajte brašno, skrob i kakao, prosejte ih na sneg. Penasto izmiksujte žumanca s ostatkom šećera. Umiksujte 1/3 snega, na to istresite ostatak snega, izmešajte lopaticom ili varjačom (ne mutite mikserom!). Testo razmažite na pleh obložen masnim papirom, pecite oko 10 minuta. Stavite marmeladu na vatru da zavri.
Testo izvadite iz rerne i iskrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Sklonite masni papir, testo premažite toplom marmeladom. Pomoću krpe smotajte testo u rolat i ostavite ga da se tako ohladi. Zakuvajte pavlaku. Maslac i čokoladu usitnite, rastopite u pavlaci, sklonite s vatre da se prohladi. Zakuvajte 50 ml vode sa 75 g šećera, umešajte prvo pavlaku za kuvanje, a zatim rastopljenu čokoladu sa pavlakom. Ostavite glazuru da se malo prohladi, ravnomerno premažite rolat, ostavite da se osuši i po želji ukrasite rastopljenom belom čokoladom.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka