Sastojci za 1 osobu:
- jaje
- 3 zelene ili bele špargle (iz konzerve)
- kašika salatnog majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
- malo soka od limuna
- 1/2 manje glavice luka
- po grančica kapra i peršuna
- 1 paradajz
- 25 g dimljenog lososa
- 80 g kuvanih kozica
- so, biber
Kalorije: 360
Vreme pripreme: 30 minuta
Priprema:
Jaje tvrdo skuvajte. Sveže špargle oljuštite (donju trećinu), isecite na manje komade i kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 7 minuta. Isperite ih i ostavite da se ocede (bele špargle samo ocedite). Umutite majonez i pavlaku, pikantno začinite solju, biberom, šećerom i sokom od limuna. Luk oljuštite i isecite na sitne kockice.
Iskidajte listiće/iglice kapra i peršuna, sve sitno naseckajte i sa lukom promešajte u dresing od majoneza i pavlake. Paradajz usitnite, a losos isecite na trake. Jaje oljuštite i isecite na kriške, poslažite na tanjir sa paradajzom, šparglom, lososom i oceđenim kozicama. Na kraju sve prelijte dresingom.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka