Priprema:
Razdvojite žumanca i belanca. Mutite belanca sa malo soli dok ne dobijete čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom i vanilom dok potpuno ne pobele. Sada dodajte 3 kašike gustina muteći mikserom.
Sjedinite belanca i žumanca polako žicom ili silikonskom špatulom. Sipajte u kalup za tortu obložen pek-papirom. Lupnite par puta kalupom o sto, da se smesa poravna.
Pecite 30 do 40 minuta na temperaturi od 180C stepeni. Dok je vruće polako skinite kalup pa pospite dekorativnim prah šećerom.
Po želji, kolač garnirajte voćem ili slatkim.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka