Sočno i slatko medeno srce je omiljeni desert mnogima. Iako nam se čini da nije lako napraviti ovakvo savršenstvo ukusa, recept s merama izraženim u šoljama nas je razuverio.

Mere za ovaj kolač su čaše od 200ml.

Sastojci:

brašno 2 čaše
cimet 1 kašika
mleko 1 čaša
ulje pola čaše
đžem kajsija 5 kašika
šećer 1 čaša
vanilin šećer 1 kesica
prašak za pecivo 1 kesica

 Za preliv

čokolada 100gr
ulje 2 kašike

Za premaz džem 3 kašike

Priprema:

U odgovarajuću posudu stavite: šećer,vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i cimet. Sve promešati pa dodati mleko i ulje. Kada se smesa sjedini dodati pet kašika džema, pa potom promešati. Sipati u pleh i peći pola sata na 200 stepeni. Vruč kolač premazati sa preostalim džemom od kajsije. Kada se ohladi preliti ga čoko glazurom.

 Izvor: Lepa&Srećna