Sočno i slatko medeno srce je omiljeni desert mnogima. Iako nam se čini da nije lako napraviti ovakvo savršenstvo ukusa, recept s merama izraženim u šoljama nas je razuverio.
Mere za ovaj kolač su čaše od 200ml.
Sastojci:
brašno 2 čaše
cimet 1 kašika
mleko 1 čaša
ulje pola čaše
đžem kajsija 5 kašika
šećer 1 čaša
vanilin šećer 1 kesica
prašak za pecivo 1 kesica
Za preliv
čokolada 100gr
ulje 2 kašike
Za premaz džem 3 kašike
Priprema:
U odgovarajuću posudu stavite: šećer,vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i cimet. Sve promešati pa dodati mleko i ulje. Kada se smesa sjedini dodati pet kašika džema, pa potom promešati. Sipati u pleh i peći pola sata na 200 stepeni. Vruč kolač premazati sa preostalim džemom od kajsije. Kada se ohladi preliti ga čoko glazurom.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka