Od svih slatkiša, baklava je uvek među najomiljenijima!
Priprema:
Ostavite 200 gr putera da omekša na sobnoj temperaturi, pa mu dodajte jedno jaje i muteći dodajte pavlaku.
Nastavite da mutite dodajući prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Neka odmara u frižideru oko pola sata.
Orahe usitnite u blenderu, dodajući šećer, cimet i vanilu.
Testo podelite na četiri dela, svaki rasklagijajte što tanje i ređajte u pleh prethodno dobro podmazanu puterom - red testa, red oraha i šećera.
Pre pečenja, baklavu isecite oštrim nožem na rombove, pazeći da ne zasečete najniži sloj testa.
Ostatak putera otopite i prelijte preko baklave.
Svaki romb ukrasite polovinom ili četvrtinom oraha.
Pecite oko pola sata na 180C stepeni.
Pečenu baklavu prelijte špinovanim šećerom u kojem ste otopili med.
&a href="">
Izvor: Stvar ukusa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka