Nina Babić, vlasnica poslastičarnice „Gospođa Mirkov” za "Lepa&Srećna" otkrila je recept za savršene madlene!

Madlene su mekani, biskvitni francuski kolačići specifičnog izgleda, poznati po svom prefinjenom ukusu.
Da biste ih napravili, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje sigurno već imate u kuhinji, malo veštine i vremena.
Nina Babić, vlasnica poslastičarnice „Gospođa Mirkov”, otkrila nam je recept za savršene madlene koje možete praviti sa limunom, ružinom vodicom ili pomorandžom, a bilo koja verzija zadovoljiće i najizbirljivije sladokusce.
Bon appetit!
Postupak:
Istopite puter, braon šećer i med u lončetu na srednjoj vatri. Polako mešajte spatulom tako da ne izgore ni šećer ni med, a da se sve istopi i pomeša. Stavite smesu sa strane.
Pomešajte so, šećer, brašno i prašak za pecivo u velikoj činiji, a zatim mešajte mutilicom ručno. Napravite udubljenje u suvim sastojcima, a onda dodajte jedno po jedno jaje, dobro mešajući dok se potpuno ne sjedine.
Kada su se jaja potpuno spojila sa masom, a ona postala sasvim glatka, polako mutilicom mešajte testo i dodajte topli puter. Na kraju dodajte koru limuna ili pomorandže. Testo će biti prilično tečno i slično testu za palačinke. Pokrijte plastičnom folijom tako što ćete je prilepiti za testo i ostaviti da odstoji do najmanje 2 sata ili još bolje preko noći.
Zagrejte rernu na 190 C. Kašičicom prebacujte testo u udubljenje modle za madlene i punite ih do ¾, nikako do vrha. Pecite madlene 2.5 minuta i kad vidite da počinju da se naduvavaju u sredini, zarotirajte modlu i pecite jos 2.5 min. Moguće je da će vam biti potrebno i više vremena, tako da ne bi bilo loše da napravite probnu turu sa vašom rernom.
Kad se zavrsi pečenje, odmah izvrnite modlu i istresite ih. Pospite ih prah šećerom ili umačite u istopljenu čokoladu.
Izvor: Lepa&Srećna