Lisnato testo uvek imamo u zamrzivaču, pa ćete ove pitice s jabukama moći da napravite kad god želite.

Sastojci:

Sastojci:

1 kg kiselih jabuka

100 gr šećera

100gr suvog grožđa

100 gr mlevenih oraha

50 gr prezli

30 gr putera

cimet

vanilin šećer

šećer u prahu

 Priprema:

Oljuštiti i izrendati jabuke (ko voli, može da jednu jabuku isecka na kockice, da dobije lepšu teksturu fila.

Na tihoj vatri otopiti puter pa dodati jabuke i polako dinstati, pojačavajući temperaturu kako one otpuštaju vodu.

Kad malo omekšaju, dodati ostale sastojke.

Lisnato testo rasklagijati što tanje.

Iseći na kvadrate veličine po želji pa filovati i uvijati kao parčiće pite.

Složiti ih na podmazan pleh i peći 30 minuta na temperaturi od 200C stepeni.

Tople posuti prah šećerom po ukusu.

Izvor: Lepa&Srećna