Zagrejati mleko (800 ml), slatku pavlaku i šećer na srednjoj temperaturi.
U međuvremenu pomešati kakao i gustin. Dodati malo mleka (200 ml) i dobro promešati.
Sipati hladnu vodu preko želatina u prahu i ostaviti 5-10 minuta da nabubri.
Uliti kakao smesu u vruće mleko. Dovesti do ključanja mešajući često. Mešanjem skidati i kakao smesu sa zidova šerpe jer, kad zbog gustina smesa krene da se zgušnjava, prvo počne po zidovima šerpe da se nakuplja.
Kad prokuva nek krčka još 5 minuta uz često mešanje.
Skloniti sa vatre i umešati čokoladu.
Otopiti želatin na niskoj temperaturi i odmah skloniti sa vatre. Želatin ne sme da proključa inače neće odraditi svoj posao.
Dodati želatin u smesu sa čokoladom i dobro promešati. Prebaciti sve u veliku činiju, ostaviti da se ohladi desetak minuta pa dodati maskarpone sir. Mutiti mikserom samo dok se sve lepo ne pomeša. Ne mutiti više od toga.
Poprskati pleh velicine 26 cm sa malo vode i obložiti ga celofanom.
Uliti mus u pleh i poravnati odozgo.
Ostaviti u frižider preko noći.
Izvaditi mus iz pleha - staviti poslužavnik na vrh pleha i, držeći zajedno i pleh i poslužavnik, prevrnuti pleh tako da je sad poslužavnik na dnu a pleh odozgo.
Skinuti celofan pa posuti mus kakaom.
Seći vrućim nožem koji možete par sekundi držati u čaši sa vrućom vodom ili ga možete zagrejati iznad vruće ringle šporeta. Držati u frižideru.
Recept: Neodoljivi ukusi
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka