• Sastojci: 
  • 500 ml mleka
  • 100 g griza
  • 2 kašike šećera ili po ukusu
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 ml pavlake za šlag
  • i još mleka koliko je potrebno da se napravi glatka krema

Priprema:

Staviti mleko da se kuva, dodati šećer i vanilin šećer i kad mleko provri, u tankom mlazu sipati griz stalno mešajući žicom za mućenje da nemate grudvica. Kuvati nekoliko minuta dok se griz ne skuva i dobijete gustu masu.
Ostaviti da se ohladi.

U ohlađen griz dodati pavlaku od koje pravite šlag i štapnim mikserom umutiti u glatku kremu, dodati samo onoliko mleka koliko volite da vam je krema gusta / retka.

Sipati pripremljenu kremu u čaše i ostaviti da se dobro rashladi.

Voće po izboru (na primer, mango i kivi), očistiti i iseći na manje kockice, preliti sa malo soka od limete.  Lepo se slaže i voćni preliv od bresaka.

Pred služenje sipati voće ili preliv i poslužiti.

Izvor: Pomoravka

RECEPTI ZA KREMASTE KOLAČE