- Sastojci:
- 1 l mleka
- 8 jaja
- 300 gr šećera
- 200 gr brašna
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 750 ml pavlake za šlag
- 2 kašike prah šećera
Priprema:
Ugrejte rernu na 180C stepeni.
Pospite brašnom radnu površinu.
Rastanjite oklagijom lisnato testo i svaki komad stavite na peki-papir pa pecite u plehu desetak minuta.
Ostavite da se ohladi.
Odvojte žumanca i belanca. Umutite penasto belanca sa šećerom.
Dodajte brašno i vanilu, pa sipajte jednu šolju 250 ml mleka i umutite u ujednačnenu masu.
U šerpi zagrejte ostatak mleka da provri, smanjite vatru i sipajte polako umućena žumanca.
Mešajte dok se ne zgusne.
Ulupajte mikserom belanca u čvrst sneg. Umešajte sneg u kuvani krem i polako žicom izmešajte.
U dublji pleh stavite pečeno lisnato testo pa sipajte krem i ostavite u frižider da se stegne.
Umutite pavlaku za šlag sa prah šećerom. Sipajte šlag preko krema i vratite da se hladi.
Drugi komad pečenog lisnatog testa isecite na kvadrate oštrim nožem i njih složite preko šlaga.
Pred serviranje, pospite prah-šećerom.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka