Sastojci:

1kg svinjskih rebara

1 čaša belog vina

2 kašike putera

6 krupnih krompira

1 kašičica belog luka u prahu so i biber

1/2 kašičice slatke aleve paprike

Za preliv:

4 kašike kečapa

2 kašike balsamiko sirćeta

1 kašika meda

1/2 kašičice origana

1/2 kašičice ljute aleve paprike

so

 Priprema:

Utrljajte so i slatku alevu papriku u rebra i prelijte belim vinom pa ostavite da se mariniraju barem 2 sata u frižideru.

Složite rebra u pleh i na svaki komad stavite malo putera. Pecite oko 45 minuta, na temperaturi od 160C stepeni.

Na pola pečenja, okrenite rebra.

Oljuštite krompir i isecite na četvrtine po dužini pa ih do pola obarite u posoljenoj vodi.

Ocedite vodu, dodajte krompirima malo putera i beli luk u prahu.

Promešajte i ostavite na toplom par minuta.

Pojačajte temperaturu rerne na 180C stepeni, dodajte krompir uz meso i pecite narednih desetak minuta.

U šerpici pomešajte sastojke za preliv, razmutite ih na tihoj vatri.

Prelijte meso i pecite još desetak minuta, dodatno okrećući komade da uhvate preliv sa svih strana.

Servirajte vruće.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna