Sastojci:

800 ml vode

250 gr putera ili margarina

2 vanilin šećera

6 kašika šećera

200 gr čokolade za kuvanje

1 kg keksa

Za glazuru:

500 ml pavlake za šlag
250 gr čokolade za kuvanje

Priprema:

Sve sastojke osim keksa otopite mešajući na niskoj temperaturi.

1 kg keksa izlomite na krupnije komade i sipajte u mešavinu pa polako mešajte dok se sve ne ujednači.

U pleh podmazan puterom ili margarinom sipajte mešavinu i lepo je poravnajte širokom drvenom varjačom.

Pritiskajte pažljivo smesu da se istisne višak vazduha a masa sasvim ujednači.

Zagrejati pavlaku na srednjoj vatri, dodati čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini.

Pazite da ova smesa ne proključa.

Kratko je prohladite i sipajte ravnomerno preko kolača.

Protresite da se izgube mehurići vazduha, a ako neki i ostane, izbušite ga čačkalicom.

Stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi pa secite na štanglice.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna