Priprema:

Sastojci

700 gr kokosovog mleka
4 kašike javorovog sirupa
2 kašike kurkuma praha
1/2 kašičice đumbira u prahu
1/2 kašičice cimeta u prahu
1 kašika kokosovog ulja
1 vanilin šećer
na vrh noža soli
50 gr koštunjavog voća

U šerpu sipajte sve sastojke osim voća i polako zagrejte na tihoj vatri.

Nemojte dozvoliti da mešavina provri, već sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi.

Prespite u činiju u kojoj možete da mutite mešavinu mikserom i koja može da vam stane u zamrzivač.

Na svakih pola sata izmutite mešavinu. Dok je tečna, radite to žicom, a kad počne da se zamrzava, nastavite mikserom.

Svaki put vratite u zamrzivač. Ovo ponovite 5-6 puta, a pred kraj ćete morati da mikser uključite na najnižu brzinu.

Pred služenje, izvadite sladoled na kratko da ga lakše oblikujete kašikom.

Koštunjavo voće po izboru - lešnike, orahe ili pistaće - sitno naseckajte i pospite preko sladoleda pred samo služenje.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna