Priprema:
U šerpu sipajte sve sastojke osim voća i polako zagrejte na tihoj vatri.
Nemojte dozvoliti da mešavina provri, već sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi.
Prespite u činiju u kojoj možete da mutite mešavinu mikserom i koja može da vam stane u zamrzivač.
Na svakih pola sata izmutite mešavinu. Dok je tečna, radite to žicom, a kad počne da se zamrzava, nastavite mikserom.
Svaki put vratite u zamrzivač. Ovo ponovite 5-6 puta, a pred kraj ćete morati da mikser uključite na najnižu brzinu.
Pred služenje, izvadite sladoled na kratko da ga lakše oblikujete kašikom.
Koštunjavo voće po izboru - lešnike, orahe ili pistaće - sitno naseckajte i pospite preko sladoleda pred samo služenje.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.