Priprema:

Sastojci:

100 gr margarina

150 gr putera

250 gr brašna

250 gr šećera

6 jaja

1 kašičica sode bikarbone

250 ml mleka

1 vanilin šećer

200 gr kokosa

Za fil

200 gr maskarpone sira

150 gr putera

450 gr prah šećera

1 vanilin šećer

150 gr oraha ili lešnika

Penasto umutiti margarin i puter sa šećerom.

Dodajte jaja - jedno po - jedno i umutite.

Izmešajte brašno sa sodom bikarbonom pa polako dodajte u smesu.

Povremeno sipajte pomalo mleka da se masa ujednačeno muti.

Na kraju dodajte kokos i vanilu.

Sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 180C stepeni.

Za fil, umutite puter i sir, pa dodajte šećer i vanilu.

Orah ili lešnik iseckajte pa deo dodajte u fil a malo ostavite i za ukrašavanje.

Filujte po želji i ostavite da se dobro rashladi.

U frižideru, pokrivena pod zvonom, ova torta može da lepo održi svežinu i do nedelju dana.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna