Priprema:

Sastojci:

Za koru:

2 šolje brašna

1,5 šolja šećera

2 kašičice sode bikarbone

2 konzerve ananasa

2 jaja

1/2 šolje kokosa

Za fil:

250 gr maskarpone sira

100 gr putera

1/2 šolje prah šećera

1 šolja seckanih oraha

1 vanilin šećer

Umutite jaja, dodajte pomalo šećera i soka od ananasa iz konzerve.

Dodajte brašno, sodu bikarbonu, seckani ananas, kokos i orahe pa pecite u podmazanom plehu - po pola mase - oko 40 minuta, na temperaturi od 170C do 180C stepeni.

Kolač će biti vrlo vlažan, računajte na to da je najbolje da se hladi u frižideru cele noći.

Umutite sastojke za krem i filujte dva dela torte, pa ukrasite sa strane i odozgo.

Dodatno dekorišite ananasom i kandiranim voćem po želji.

Izvor: Lepa&Srećna